måndag 1 juni 2009

sommarens toppar och dalar

Den här bilden är härlig, förra sommaren när Ramses är liten bebis är den tagen. I Kåsjön en kväll. Vi försöker få Nemo att bada och simma. Vatten och han va inte bästa vänner.Men han hade brytit benet och behövde simma för att träna. Ramses sitter helt nybadad och ser lite pömsig ut.

Sommaren är bäst. Det mesta är bra. Solen skiner och man blir brun och ser inte sjuklig ut i hudtonen längre. Jag hatar att vara blek. Men alltid är jag blekast i familjen även när jag är i det brunaste lagret. Men alla i familjen har ju pigment som portugiser. Sen är jag även den enda blonda, undra varför? Vad hände liksom.

Jag älskar som sagt sommaren , man grillar massa gott, man slipper skrapa bilen, man får bada när man vill och det är ljust länge länge på kvällarna. Människor är gladare i allmänhet och hallon och jordgubbar kan man käka oavbrytet om man nu känner för det. Alla härliga åskväder som drar in och laddar ur luften och regnskurarna som gör att det känns helt friskt att andas. Man kan även bada i det riktigt stora vattenpölarna som blir.


En båt tur till Marstrand en kväll i juli. Det är underbart gött att glida omkring på havet på kvällen.Tänk va skönt om man hade sluppit se alla BraTs i rosa ,med sina incestlockar och Hellyjackor bara. Seglar dom äns? Känns mest som dom sitter i sina stora båtar vid kajen och dricker medans tjejerna står och dansar på däck till sommarens populärmusik.

Sommaren är inte bara toppen. Paniken man får när man känner för att vara inne en dag och solen strålar som Pernilla Walgren.Ångest när man vaknar sent och sover bort denna vackra dag. Alla myggor och knott som förstör så många kvällar. Brännmaneter man måste akta sig för. Man blir svettig och äcklig så fort man går utanför dörren och alla äckligt varma bussar man måste sitta i. Nog för man slipper skrapa bilen, men vad är värre än att sätta sig i en het het bil.

Jag älskar dock sommaren, längtar efter den många månader om året.

1 kommentar:

  1. strålar som pernilla wahlgern hahahahah!! -syster L

    SvaraRadera